Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools

Navigation

You are here: Home / 350 / Planeta ART 2014 / VivakVox - Planeta Zemlja

VivakVox - Planeta Zemlja

Posebno pohvaljen rad u kategoriji muzike na konkursu "Planeta ART 2014"

 

Ja sam Dubravka Ugarković, imam 38 godina. Rodjena sam u Zenici (BiH), poslednjih 20 godina živim u Sremskoj Mitrovici. Pišem ceo život, lirsku poeziju, kratke priče i pesme koje komponujem.

Do sada nisam imala sardnike sa kojima bi ostvarila svoj autorski rad.Ovo je drugi festival na kome se pojavljujem. U ovom slučaju samo kao autor teksta pesme i idejni tvorac projekta. Amaterski se bavim pevanjem vec duže od 6 godina, bila sam član grupe "Ozarje" pri  gradskoj ustanovi za negovanje kulture 3 godine, zatim član Crkvenog hora "Sveti Sava", a sada pomocnik diregenta, tekstopisac i kompozitor  za potrebe Dečijeg crkvenog hora "Blagoslov" iz Sremske Mitrovice.

Muziku za pesmu je uradila Tamara Pajkanović, inače profesor  u Muzičkoj školi "Petar Kranjčević" i dirigent nekoliko Horova "Vivak" pod okriljem iste. Jedna strpljiva i sjajna žena, pedagog i sjajan muzičar. Ona je otpevala vokal na demo snimku koji vam šaljem.

Muzički aranžman i produkciju na ovoj pesmi uradio je Marko Nikolić, naš mladi sugrađanin. Završio je nižu muzičku školu - odsek klavir. Nakon završetka počinje se baviti sviranjem gitare i izučavanjem kompozicije. Nakon nekog vremena, uči bubanj, bas gitaru i počinje sa ozbiljnijim komponovanjem i aranžiranjem i studijskim radom. Bio u par metal, pank i rok Mitrovačkih sastava kao gitarista, pevač, basista. Trenutno stvara  u grupi Shejdi Kru. 

Pesmu izvodi Hor "Vivak Vox" u sledećem sastavu: Natasa Vučinović, Adrijana Nešković, Željana Antić, Mina Radulović.

 

Atmospheric CO2

 

Join me at http://www.350.org

 

 Subscribe to me on YouTube

Instagram LOGO

 

Logo Čini DOBRO - design: Zoran Mujbegović, title: Rastko Šejić

Hardwired magazine

 

Mulj.net - magazin popularne kulture