Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools

Navigation

You are here: Home / ŠTA? / „Boka pomorska“ predstavljena maturantima u Kotoru

Vest

18. 11. 2022. u 18:00h Kotor, Crna Gora

„Boka pomorska“ predstavljena maturantima u Kotoru

Kapetani Stevan Vukotić i Ivo Visin na velikom platnu, a Siniša Luković održao predavanje maturantima dvije srednje škole u Kotoru

Sinisa Lukovic pred maturantima u Kotoru

U petak 18. 11. 2022. godine u 12 časova pred maturantima Gimnazije i Srednje pomorske škole Kotor autor Siniša Luković predstavio je TV seriju koja se premijerno prikazuje na RTCG.

Gimnazija KO  Pomorska škola KO

Na poziv direktora Srednje pomorske škole Kotor Ratka Petrovića i direktorice Gimnazije Kotor Slavice Stupić, učenicima dvije kotorske obrazovne institucije u petak 18. 11. 2022. godine u 12. časova u amfiteatru je predstavljena dokumentarna TV serija "Boka Pomorska".

 Sinisa Lukovic pred maturantima u Kotoru - za govornicom

O televizijskoj seriji koja se upravo premijerno emituje na javnom servisu Crne Gore, a koja se bavi slavnom pomorskom istorijom Boke Kotorske u 11 epizoda o nekim od najmarkantnijih ličnosti od kraja 17. do sredine 20. vijeka, učenicima je govorio koautor i scenarista "Boke pomorske", novinar i publicista Siniša Luković iz Tivta. Na velikom platnu školskog amfiteatra upriličena je projekcija prve epizode serije, posvećene prvim bokeškim i južnoslovenskim cirkumnavigatorima, kapetanima Stevanu Vukotiću (1800-1833) iz Grblja i Ivu Visinu (1806-1868) sa Prčanja. Projekciji i predavanju prisustvovali su učenici maturantskih odjeljenja Gimnazije i Srednje pomorske škole Kotor sa profesorima.