Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools

Navigation

You are here: Home / ŠTA? / Eyesburn nastupio na Demofestu 2014 [VIDEO]

Report

19. 07. 2014. u 12:00h Banja Luka, Bosna i Hercegovina

Eyesburn nastupio na Demofestu 2014 [VIDEO]

Udruženje "Šta hoćeš" organizovalo je nastup benda Eyesburn na Jelen Demofestu 2014 u Banja Luci. Koncert koji je oduvao Kastel!

Eyesburn Demofest 2014

Eyesburn Coyote Demofest 2014 by Marko RistićKada se spoje metal, rege i hardkor na način na koji to već dve decenije radi Eyesburn pred veselom publikom na banjalučkoj tvrđavi Kastel svi zidovi među ljudima gube smisao. Iskusna šestočlana posada izvozala je svet kroz energiju novih i starih pesama, često se pevalo sa Kojotom, svakako se skakalo i ludovalo.

Zrelost koju je doneo album "Reality Check", prvi posle ponovnog okupljanja benda, doživela je svoju emanaciju u živom nastupu. „Zaštitnici istine i ljudskih prava“, tako sebe naziva Eyesburn u jednoj od pesama, donose melodični energični eksperiment, tuču i lepotu igre i osećanja, rezultat autorskog sazrevanja ekipe, a pre svega harizmatičnog lidera benda Nemanje Kojića. Izuzetna kreativnost muzičara uklopljena je u monolitnu celinu bez pada u dramatici i snazi, jedinstveni miks svega što volimo u teškom metalu i rege zvuku. Glas razočaranih generacija bez poštede donosi jasnu podelu na njih i nas, krik za individualno osnaženje i okupljanje, a protiv represije bolesti modernog društva i globalnog sistema koji melje građanina.

Kao regionalni headliner druge večeri Eyesburn je opravdao sva očekivanja publike i organizatora, i uveo publiku u odgovarajuću atmosferu za najveću zvezdu koja je ove godine nastupila na Jelen Demofestu - legendu rege zvuka Maxa Romea.