Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools

Navigation

You are here: Home / ŠTA? / Na dan akcije 350.org počelo snimanje „Na veslu priča“

Vest

24. 09. 2011. u 19:00h Obrenovac, Srbija

Na dan akcije 350.org počelo snimanje „Na veslu priča“

"Šta hoćeš" je započeo realizaciju projekta „Na veslu priča“, originalnog video koncepta kratke forme koji povezuje ekologiju i umetnost, na „Dan za prevazilaženje fosilnih goriva“, koji su širom naše planete akciono proslavljali svi akteri pokreta 350.org.

Off board

Dve reke – Sava i Kolubara. Sedam pisaca na veslu priča sedam originalnih priča o prirodi. Da li smo zaboravili da pripadamo prirodi? To je siže projekta „Na veslu priča“, mini serije od 7 epizoda. Nimalo slučajno, snimanje je započelo na „Dan za prevazilaženje fosilnih goriva“, koji je pod sloganom „Pokrenimo planetu“ u istom trenutku proslavljalo stotine hiljada ekološki svesnih stanovnika planete u okviru 2000 različitih akcija u čak 175 država Zemlje.

Trećim danom klimatske akcije je 350.org , globalni ekološki pokret za rešenje ekološke krize, pozvao je na stvaranje drugačijeg sveta – koga pokreće obnovljiva energija i ljudska kreativnost – ne fosilna goriva i pohlepa. Produženo leto, kao očevidni dokaz promene klime, omogućilo je da „Na veslu priča“ bude realizovana na zamišljeni način. Oni koji je poznaju kažu da Sava nikad nije bila čistija i lepša za kupanje.