Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools

Navigation

You are here: Home / ŠTA? / Na veslu priča: Vatra od Don Kihota

Vest

30. 07. 2019. u 17:00h Beograd, Srbija

Na veslu priča: Vatra od Don Kihota

„Na veslu priča: Vatra od Don Kihota“ u kojoj svi akteri serije iz Budve sučeljavaju mišljenja premijerno u sredu 31. 7. 2019. na nacionalnom kanalu kulture RTS3 u 17:46, 01:49 i 09:49, na satelitskom programu RTS SVET u 14:01 i 23:03 i na platformi RTS Planeta

Poster Na veslu priča Budva

Blago zidina i novogradnja koja vrišti nedostatkom ukusa. Da li te je istorija išta naučila? Plen osvajača, magnet za furešte ili steg nada nad gradom? Gde smo krenuli? Da li ćemo ikada stići? A kada sunce ne sija na sunčanoj strani? Da li sme duh da dozvoli poraz? Nisu valjda beton i mafija jači? Plivaj i plovi slobodno. Imaš dah. Čojstvo i junaštvo. Kamen i more. Ponos i podobnost.

 

U Budvi o svom gradu, stvaralaštvu, prirodi i mentalitetu govore dr Miroslav Luketić, profesorka Božena Jelušić, novinar i publicista Ranko Pavićević, kustoskinja mr Lucija Đurašković, stari žurnalistički vuk Savo Gregović, pesnikinja i glumica Radmila Knežević i dr Predrag Zenović.

Budva Atmosfera dron by Đorđe Obradović

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; izvršni producent: Željko Komenenović; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Aleksandar Kalezić, DP; snimatelj: Đorđe Obradović; montažer: Milan Pejnović; art direktor: Zoran Mujbegović; spiker: Aleksandar Novaković; barkarijoli: Milan Svitlica, Raško Sekulović, Nikola Stojanović; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Produkcija: Šta hoćeš ©2019. wdoyouw.org, Matica Boke

Projekat podržali: Opština Budva, TO Budva

Old Budva dron by Đorđe Obradović