Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools

Navigation

You are here: Home / ŠTA? / Arhitektkinja koja je gradila Kinu

Vest

12. 05. 2018. u 10:00h Beograd, Srbija

Arhitektkinja koja je gradila Kinu

Premijera „Odliv mozgova – Marija Krunić“, RTS Svet 16. 5. 2018. u 21:10, RTS 3 21. 5. 2018. u 20:00

Marija Krunić - Odliv mozgova markica

Marija Krunić - Odliv mozgova portret by Časlav PetrovićPrva epizoda serije „Odliv mozgova“ u produkciji Udruženja „Šta hoćeš“ upoznaje nas sa životnim putem i karijerom Marije Krunić, arhitektkinje koja je svojim angažmanom u Evropi i u Kini ostavila trajan kreativan trag.

Iza Marije Krunić su stotine uspešnih i izvedenih projekata, tržni centri po evropskim prestonicama, hoteli, kongresni centri, pa i čitavi gradovi u Kini, hiljade i hiljade kvadrata izgrađenih zgrada sa njenim autorskim pečatom...iza nje je i nikada realizovani diplomski rad koji se bavi kreativnim teatarskim rešenjem za pustopolje koje i dalje zjapi na platou pored FDU u Beogradu. Danas vodi multimilionske građevinske projekte u Španiji.

Šta je arhitektura sada? Koji su izazovi? Zašto je kinesko „veliko“ hiljadu puta veće? Da li život može biti avantura? Koji su veliki potezi potrebni za pobedu? Kako se pregovara da bi ideja zaživela? Šta je evropski identitet?

 

Reditelj, autor: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović; asistent kamere: Milan Džodić; dizajner: Zoran Mujbegović; narator: Aleksandar Novaković; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić

Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš“ 2018.

Podrška seriji: Ministarstvo kulture i informisanja i Uprava za saradnju sa dijasporom Ministarstva spoljnih poslova

Marija Krunić - Odliv mozgova - Šta hoćeš crew