Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools

Navigation

You are here: Home / ŠTA? / Boka pomorska 10: Kapetan Miroslav Štumberger

Vest

14. 01. 2023. u 08:30h Beograd, Srbija

Boka pomorska 10: Kapetan Miroslav Štumberger

Svjetska premijera desete epizode serije „Boka pomorska“ o kapetanu Miroslavu Štumbergeru na programu TV CG 2 u nedjelju 15. januara 2023. u 22:50, a u ponedjeljak 16. januara na TV CG 1 u 18:00 i na satelitskom TV MNE u 23:00

Boka pomorska 10: Miroslav Štumberger - poster

Kako se u jednoj ličnosti pomorca što je za svoj životni ali i dom u vječnosti, odabrao Boku, srelo mnoštvo gotovo renesansnih talenata i interesovanja?

Što je sve nastajalo u jednoj maloj kući na hercegnovskoj rivijeri - mjestu gdje su se decenijama osmišljavali i razvijali raznovrsni tehnički izumi? Gradnja modela brodova, sakupljanje nevjerovatno raznovrsnog i značajnog kulturnog blaga i nemirni istraživački duh koji ga je doveo i do pozicije jednog od pionira raketne tehnologije u svijetu, zaostavština su kapetana bojnog broda Miroslava Štumbergera.

Dokumentarna TV serija „Boka pomorska“ premijerno se emituje na TV CG 2 svake nedjelje u 22:00 časa, sa reprizom ponedjeljkom na TVCG 2 u 10:00 h, te na satelitskom programu TV MNE ponedjeljkom u 23:00 časa.

Autor koncepta, reditelj: Rastko Šejić; scenarista, novinar: Siniša Luković; izvršni producent: Željko Komnenović; kompozitor: Vladimir Lešić; kinematografi: Časlav Petrović, Aleksandar Kalezić, Marko Ristić; dizajner: Zoran Mujbegović; spiker: Aleksandar Novaković

Produkcija: Matica Boke i Šta hoćeš, 2023.