Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools

Navigation

You are here: Home / ŠTA? / Na veslu priča: Dvojac bez kormilara

Vest

02. 12. 2018. u 11:00h Pančevo, Srbija

Na veslu priča: Dvojac bez kormilara

„Na veslu priča: Dvojac bez kormilara“ Nemanje Rotara premijerno na RTS 3 u utorak, 4. 12. 2018, u 20:28, 04:23 i 12:23, i na RTS Svet u petak, 21. 12. 2018, u 14:13

NaVesluPrica_PROFIL_NemanjaRotar

Kada se dva čoveka razumeju i bez miga, kamoli glasa. Napor i želja povežu duh i telo. I čamac leti. Gusari. Kada nekom tvom petsto metara vođstva izgleda ne kao pobeda, već kao ništa. I zaključa se srce od bola. Pa bespomoćan plutaš po širokom Dunavu. A kada priroda progovori? Milina. Vrati se nazad. Da prepoznaš nevreme.

 

Nemanja Rotar rođen je 1972. godine u Pančevu. Romansijer je, pripovedač i esejista. Završio je Filološki fakultet u Beogradu. Objavio je sedam romana, zbirku pesama i knjigu eseja. Dobitnik je stipendije Fonda „Borislav Pekić“ 2005. godine. Prevođen je na rumunski i makedonski jezik. Član je Društva književnika Vojvodine.

 NaVesluPrica_WIDE_NemanjaRotar

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović; snimatelj: Marko Ristić, Miroslav Milovanović (dron); montažer: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; asistent kamere: Milan Džodić; spiker: Aleksandar Novaković; čamdžije: Miša Timčenko, Dragan Antonijev, Igor Timčenko ; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

NaVesluPrica_CREW_NemanjaRotar

Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš“ 2018.

Projekat podržali: Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Pančevo

NaVesluPrica_TAMIS_NemanjaRotar