Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools

Navigation

You are here: Home / ŠTA? / Na veslu priča: Grad koji guta

Vest

02. 12. 2018. u 12:00h Pančevo, Srbija

Na veslu priča: Grad koji guta

„Na veslu priča: Grad koji guta“ Dragane Mladenović premijerno na RTS 3 u sredu, 6. 12. 2018, u 19:25, 03:24 i 11:24, i na satelistkom programu RTS SVET u ponedeljak, 24. 12. 2018, u 13:56 i 18:44

NaVesluPrica_CLOSE2_DraganaMladenovic

Brzina ubi. Nemaš kada da osetiš koren svesti o sebi. Grad kao neophodnost. Pazi da te ne ogrebe...drugost bilo kakva. Pažljivo pazi da držiš odstojanje. Dva kraja istine. Tražiš li je? Tuđe nećemo, a svoje nemamo...ako nije otrovni ulični smog. Mržnja na svakom koraku. Priroda je samo metafora. Zaborav. Nešto slatko?

 

Dragana Mladenović rođena je 1977. godine u Frankenbergu, Nemačka. Magistrirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu. Objavila je osam zbirki pesama za odrasle i jednu zbirku pesama za decu. Zbirka „Rodbina” prevedena je na nemački i švedski, a pesme su joj prevođene i na italijanski, engleski, mađarski, francuski, grčki i slovenački. Zastupljena je u antologijama, periodici i strip-izdanjima. Dobitnica je tri nagrade za poeziju i jedne za priču. Radi u službi za odnose s javnošću u SANU.

 NaVesluPrica_WIDE_DraganaMladenovic

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović; snimatelj: Marko Ristić, Miroslav Milovanović (dron); montažer: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; asistent kamere: Milan Džodić; spiker: Aleksandar Novaković; čamdžije: Miša Timčenko, Dragan Antonijev, Igor Timčenko ; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

NaVesluPrica_CREW_DraganaMladenovic

Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš“ 2018.

Projekat podržali: Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Pančevo

NaVesluPrica_TAMIS_DraganaMladenovic