Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools

Navigation

You are here: Home / ŠTA? / Na veslu priča: Moja letnja priča

Vest

02. 12. 2018. u 10:00h Pančevo, Srbija

Na veslu priča: Moja letnja priča

„Na veslu priča: Moja letnja priča“ Jasmine Topić premijerno na RTS 3 u ponedeljak, 3. 12. 2018, u 17:28, 01:28 i 09:28, i na RTS Svet u četvrtak, 20. 12. 2018, u 14:00 i 00:40

NaVesluPrica_CLOSE_JasminaTopic

Postoji li druga stvarnost? Gde se krije ono iskonsko i romantično? Možda u Veloj Luci, u kojoj se ništa ne dešava. Sunčana mrena na oku. Šmek. Adria. Sardine i kamenolom. Brod Marin i Gospa Snježna. Ko odlazi i ko čeka? Osloni se na senu. Vino izrazito žuto. Mlečni put za opekotine. San je dozvoljen.

 

Jasmina Topić rođena je 1977. godine u Pančevu. Završila je Filološki fakultet u Beogradu. Objavila je šest zbirki pesama. Zastupljena je u antologijama i periodici svojom prozom i poezijom. Dobitnik je nagrade „Matićev šal“ za zbirku pesama „Pansion. Metamorfoze“ 2002. godine. Rezidencijalno je boravila kao umetnica u Beču, Rijeci, Tirani, Gracu i u Švedskoj. Bavi se različitim načinima istupanja poezije u prostor multimedije.

 NaVesluPrica_WIDE_JasminaTopic

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović; snimatelj: Marko Ristić, Miroslav Milovanović (dron); montažer: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; asistent kamere: Milan Džodić; spiker: Aleksandar Novaković; čamdžije: Miša Timčenko, Dragan Antonijev, Igor Timčenko ; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

NaVesluPrica_WIDE_JasminaTopic

Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš“ 2018.

Projekat podržali: Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Pančevo

NaVesluPrica_Tamis_JasminaTopic