Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools

Navigation

You are here: Home / ŠTA? / Na veslu priča: Na ti

Vest

11. 10. 2018. u 07:00h Zrenjanin, Srbija

Na veslu priča: Na ti

„Na veslu priča: Na ti“ Uglješe Šajtinca premijerno na RTS 3 u petak 12. 10. 2018. u 18:47, 02:42, 10:57

Uglješa Šajtinac portret by Časlav Petrović

Kada te plaše rekom od malih nogu...da voliš i strepiš. Sad već znaš zmije, ribe i pesme seljanki. Kada ne preplivavati, a kada potražiti sklonište. Granica pogleda. Šta znaš sigurno? Požutele fotografije sećanja, živost mirisa u mašti. Tajne drugog sveta. Štit i mač. A pre čovekovog koraka i zamaha? Porazgovaraj sa rekom.

 

Uglješa Šajtinac rođen je 1971. godine u Zrenjaninu. Dramski je pisac i prozaista. Predaje dramaturgiju na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Objavio je šest knjiga proze za odrasle i četiri za decu. Roman „Sasvim skromni darovi“ nagrađen je Evropskom, Vitalovom i nagradom „Bora Stanković“, a „Banatorijum“ je dobio Andrićevu nagradu. Autor je sedam drama, igranih i u stranim pozorištima. Po drami „Hadersfild“ snimljen je kultni igrani film.

Uglješa Šajtinac portret širi by Časlav Petrović 

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović; snimatelj: Marko Ristić; montažer: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; asistent kamere: Milan Džodić; spiker: Aleksandar Novaković; čamdžije: Dragan Ćerimović, Goran i Zoran Kolarević; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš“ 2018.

Projekat podržali: Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Zrenjanin

Uglješa Šajtinac i ekipa Šta hoćeš