Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools

Navigation

You are here: Home / ŠTA? / Na veslu priča: Predanje

Vest

30. 07. 2019. u 07:30h Beograd, Srbija

Na veslu priča: Predanje

„Na veslu priča: Predanje“ Predraga Zenovića premijerno u utorak 30. 7. 2019. na nacionalnom kanalu kulture RTS3 u 17:55, 01:55 i 09:55, na satelitskom programu RTS SVET u 14:17 i 23:46 i na platformi RTS Planeta

Pedja Zenovic CLOSE - by Aleksandar Kalezic

Zapamti ponos predaka. Ne smeš da pocrveniš. Nisu te rodili da ih brukaš. Nisu bili junaci da bi ti smeo da budeš strašljiv pred izazovom. Kada ti ponude prljavu dilemu, izdaju za novac ili čast, pitaj se šta bi tvoj deda uradio. Da li je pobegao pred kuršumima? Kad su carstva stupala da osvoje tvoje. Da li je sablja sekla? Ili se lomila za dukate? Ko se pamti - čovek ili kukavica? Kom su se Bogu molili? A ti? Da li su te naučili molitvi?

 

Predrag Zenović rođen je 1986. godine na Cetinju, osnovnu i srednju školu završio je u  Budvi, a potom Fakultet političkih nauka u Beogradu. Magistrirao Međunarodno javno pravo i ljudska prava u Letoniji. Doktorirao političku teoriju u Rimu i na Univerzitetu u Ženevi. Autor Priručnika za debatu i retoriku za srednjoškolce. Napisao veći broj stručnih radova u oblasti političke teorije, ljudskih prava i demokratije, i nekoliko u oblasti književne i pozorišne teorije. Autor edukativno-kreativnih radionica o medijskoj pismenosti, filmskom jeziku i evropskom filmu. Od 2016. godine predavač na Humanističkim studijama Univerziteta Donja Gorica. Autor knjige „Saglasja - političko filozofski ogledi“.

Pedja Zenovic WIDE - by Aleksandar Kalezic

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; izvršni producent: Željko Komenenović; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Aleksandar Kalezić, DP; snimatelj: Đorđe Obradović; montažer: Milan Pejnović; art direktor: Zoran Mujbegović; spiker: Aleksandar Novaković; barkarijoli: Milan Svitlica, Raško Sekulović, Nikola Stojanović; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Produkcija: Šta hoćeš ©2019. wdoyouw.org, Matica Boke

Projekat podržali: Opština Budva, TO Budva

Pedja Zenovic CREW - by Aleksandar Kalezic