Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools

Navigation

You are here: Home / ŠTA? / Na veslu priča: Socijalistički čamac

Vest

03. 12. 2018. u 18:00h Pančevo, Srbija

Na veslu priča: Socijalistički čamac

„Na veslu priča: Socijalistički čamac“ Vuleta Žurića premijerno na RTS3 u četvrtak, 6. 12. 2018, u 20:58, 05:12 i 13:12, na satelistkom programu RTS SVET u utorak, 25. 12. 2018, u 13:47 i 01:00

NaVesluPrica_PROFIL_VuleZuric

Mir pučine. Beg u dubinu. Bliskosti. Prostim sredstvom. Želje i mišice. A na veslu...duša. Da možeš da se vratiš s maestralom i živiš pošteno. Da nikada ne moraš da vikneš upomoć. Čamac na naduvavanje lako se probuši. Budi siguran u vodi.

 

Vule Žurić rođen je 1969. godine u Sarajevu. Objavio je šest zbirki priča, deset romana, zbirku radio-drama, dečiji roman i zbirku eseja. Autor je zvezdaškog dela monografije „Mnogo smo jači/Derbi, moj derbi.“ Priredio je tematske zbirke priča posvećenih Gavrilu Principu i Branku Ćopiću. Autor je scenarija za film Gorana Markovića „Slepi putnik na brodu ludaka“ i drame „Posljednji mejdan Petra Kočića.“ Njegove priče prevođene su na desetak jezika. Dobitnik je nekoliko nagrada, među kojima je i Andrićeva nagrada za zbirku priča „Tajna crvenog zamka“ 2015. godine.

 NaVesluPrica_WIDE_VuleZuric

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović; snimatelj: Marko Ristić, Miroslav Milovanović (dron); montažer: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; asistent kamere: Milan Džodić; spiker: Aleksandar Novaković; čamdžije: Miša Timčenko, Dragan Antonijev, Igor Timčenko ; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

NaVesluPrica_CREW_VuleZuric

Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš“ 2018.

Projekat podržali: Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Pančevo

NaVesluPrica_TAMIS_VuleZuric