Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools

Navigation

You are here: Home / ŠTA? / Održana radionica ritma Zapadne Afrike za decu Obrenovca [VIDEO]

Vest

25. 09. 2014. u 23:00h Obrenovac, Srbija

Održana radionica ritma Zapadne Afrike za decu Obrenovca [VIDEO]

U partnerstvu sa muzičkom kućom "SambaLoLo" i Udruženjem "MS Inovacije", Udruženje "Šta hoćeš" je 25/9/2014 organizovalo radionicu ritma Zapadne Afrike za decu Obrenovca pod vođstvom perkusioniste i muzičkog producenta Mateje Miljačkog.

Radionica ritma Afrike 01

Radionica ritma Afrike 02 by Nemanja Tačić.Kažu muzikolozi i poznavaoci istorije plesa da svi ritmovi polaze iz Afrike. Deca iz Obrenovca, beogradskog predgrađa pogođenog pogubnim poplavama, zainteresovana za ritam imala su jedinstvenu priliku da se upoznaju sa instrumentom đembe i osnovnim tradicionalnim ritmovima Zapadne Afrike. Za tu priliku organizatori su obezbedili deset originalnih isntrumenata uvezenih iz Malija.

Radionicu je vodio Mateja Miljački, muzički producent i osnivač muzičke produkcije „Sambalolo“ iz Bostona, SAD. Obrenovačkoj deci se pružila jedinstvena prilika da se pored učenja, opuste u zajedništvu ritmova koji povezuju planetu. Osmesi, ritmovi, pevanje, smejanje, izuzetne pedagoške karakteristike učitelja udaraljki, upotpunio je performans nameštanja kože na u poplavi uništeno đembe jednog Obrenovčanina. Univerzalna moć muzike, njena sposobnost lečenja, najbolje se videla u ritmu za teranje kiše, kome su se priključili vikom i tapšanjem prisutni roditelji.