Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools

Navigation

You are here: Home / ŠTA? / Predstavljanje romana “Dignuto sidro” 22. 2. 2023. (VIDEO)

Vest

13. 03. 2023. u 18:15h Beograd, Srbija

Predstavljanje romana “Dignuto sidro” 22. 2. 2023. (VIDEO)

Objavljen je snimak promocije romana “Dignuto sidro” Rastislave Šejić održane 22. 2. 2023. godine u kafani „Kod Tri Lepe“ u Obrenovcu

Atmosfera predstavljanja romana "Dignuto sidro" u kafani "Kod Tri Lepe" 22. 2. 2023. by Marko Ristić

Moderni epistolarni roman „Dignuto sidro“, prvenac autorke Rastislave Šejić u izdanju IK „Kornet“, predstavljen je pred prepunom kafanom „Kod tri lepe“ u Obrenovcu dana 22. 2. 2023. godine. Živo veče, puno lepih utisaka i za publiku i za govornike, obeležila je živa rasprava i interakcija. Ideja neposrednosti komunikacije između učesnika u razgovoru prenela se i na publiku koja je svojski prigrlila ovo delo.

U boemskoj atmosferi su o knjizi pored autorke govorili: dr Igor Perišić, književni kritičar; Aleksandar Dunđerin, pisac i kritičar; Marina Mirković, urednica izdanja; Pavle Ćosić, izdavač, a razgovor je vodila arh. Žaklina Crnobrnja. Premijerno je pred publikom prikazan i dokumentarni film o romanu u produkciji Udruženja „Šta hoćeš“ snimljen na prostoru Boke Kotorske na koji su prisutni odreagovali gromoglasnim aplauzom.

U očekivanju novih promocija ovog neobičnog savremenog romana u drugim gradovima, nakon prve dve održane u kafani „Kod Tri Lepe“ i u Srpskom književnom društvu, Franuska 7, u Beogradu samo dan kasnije, pred zainteresovanom publikom nalazi se snimak većeg dela toka razgovora o romanu.