Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools

Navigation

You are here: Home / KAKO I KADA? / Izložba "Zamrznuti tonovi"
13. 04. 2013. - 31. 12. 2018.
Srbija

Izložba "Zamrznuti tonovi"

Izložba rok fotografija autora Marka Ristića "Zamrznuti tonovi" se dogodila u Domu omladine Beograda u periodu od 9. do 28. jula 2013. godine i izazvala ogromno interesovanje javnosti. Nakon toga je nastavila svoj život, proširena stalno novim radovima, po gradovima Srbije i regiona.

Zamrznuti tonovi FNM

Zamrznuti tonovi Faith No More by Marko RistićDugogodišnji fotografski rad glavnog i odgovornog urednika magazina „Nocturne“ Marka Ristića, iskustveni momenti klimaksa sa hiljada koncerata sabrani i odabrani čine izložbu „Zamrznuti tonovi“. Nakon postavke izložbe u Domu omladine Beograda, koju je po proceni zaposlenih posetilo preko 5.000 ljudi, pa u manjim srpskim gradovima i regionalnim festivalima tokom 2014, izložba nastavlja da živi na postavkama u zemlji i inostranstvu. Izložbu uvek prati svirka autorskog benda čime se od galerijskog događaja pravi potpuna rok priča.

Zamrznuti tonovi Prodigy by Marko RistićIzložba nedvosmisleno pokazuje vitalnost i bogatstvo domaće scene i zadovoljstvo prijemom stranih umetnika koji su gostovali na našim binama. Zaustavljeni pokreti, zamrznuti tonovi, na fotografijama kao da vrište da se nastave u punoj snazi savršenog trenutka u vašoj mašti ili sećanju. Deo je kulturne misije samog autora, magazina „Nocturne“ i njihovih prijatelja da ovu izložbu vidi što više ljudi širom regiona.

O svojim fotografijama Marko kaže: „Digitalna fotografija je donela obilje mogućnosti i dostupnost tehnologije, ali nije smanjila odgovornost autora da zgrabi momenat i da ga prenese publici.  Fotografišem ono za šta živim, taj trenutak proslave života na rok koncertima, kada je sve u sinku, i publika i umetnici i zvuk i svetlo i pokret i raspoloženje...“

--

O fotografijama Marka Ristića svoje mišljenje su dali i fotografisani rok autori:

Zamrznuti tonovi Elemental by Marko Ristić"Publika ne zna koliko je teško naći koncertnog fotografa koji umije uhvatiti "onaj" posebni trenutak... Ako mu k tome pođe za rukom da uhvati trenutak koji je i članovima benda poseban, znaš da si našao osobu koja objektivom umije zabilježiti čaroliju. Ona se pojavi tek na čas i samo je vješto oko vidi. A Marko je upravo takav... Želim mu još puno izvrsnih koncerata i sjajnih fotografija!"

Remi / ELEMENTAL

 

Zamrznuti tonovi Coyote by Marko Ristic“Mislim da se rad Marka Ristića može definisati kao profesionalna umetnička rock fotografija. Svaka fotografija ima višedimenzionalnu perspektivu. Ono što je najbitnije je da izražava emociju koju muzičar u trenutku daje. Uglavnom, Marku bih dao bez bilo kakve autorizacije da objavi moje fotografije bilo gde i kad, jer imam apsolutno poverenje u njegov rad.”

Nemanja Kojot Kojić (a.k.a. HORNSMAN COYOTE) / EYESBURN


Zamrznuti tonovi Goblini by Marko Ristic"Dok posmatram fotografije Marka Ristića, stičem utisak da koristeći dvodimenzionalan medij on ustvari uspeva da nam dočara treću dimenziju i da nas uvede u taj čaroban svet rock and roll-a gde mi, kao puki posmatrači, ustvari postajemo aktivni svedoci tog događaja koji samo što ne uspevamo i da “omirišemo”. Njegove fotografije su nepredvidljive i pune onih lepih iznenađenja, ne samo kada smo pasivni posmatrači istih, nego kada smo i sami meta njegovog objektiva. Prateći Markov razvoj poslednjih par godina, nestrpljiv sam da vidim u kojem pravcu će dalje ići i šta to lepo možemo očekivati od njega u budućnosti."

Branko Golubović Golub / GOBLINI


ORGANIZUJ "ZAMRZNUTE TONOVE" U SVOM GRADU! - kontakt: zamrznutitonovi@gmail.com

 Subscribe to me on YouTube

Instagram LOGO

 

Logo Čini DOBRO - design: Zoran Mujbegović, title: Rastko Šejić

Hardwired magazine

 

Mulj.net - magazin popularne kulture