Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools

Navigation

You are here: Home / KAKO I KADA? / Kampanja "Pravo protiv SIDE"
01. 11. 1997. - 02. 12. 1997.
Beograd, Srbija

Kampanja "Pravo protiv SIDE"

Multimedijalna kampanja podizanja nivoa svesti o opasnosti od SIDE izvedena je nedelju dana oko 1. decembra 1997. Sve medijske i marketinške radove izveli su članovi grupe "Šta hoćeš".

Poster "Da li imaš SIDU?"

Proizvedena su dva različita rešenja za vizuelni deo kampanje prema ciljnom planu delovanja. Slogan i deo kampanje pod sloganom "Da li imaš SIDU?" ideja je Ljubice Pupezin, dok je džepni kalendar i poster "Ko nije koristio kondom?" osmislio Kosta Milovanović. Prelom je delo Mališe Vučkovića. Organizovano je štampanje i distribucija štampanih materijala, kao i oglasa po štampanim medijima sa kojma je dogovoreno medijsko sponzorstvo: Blic, Danas, 24 časa, Demokratija, Naša borba.

Proizvedena je serija radio džinglova koji su distribuirani dogovorenim medijskim sponzorima Radiju INDEX, Radiju B92, Radiju Studio B:

Tekst i crtež Kosta Milovanović, prelom Ivan HrašovecUlica o SIDI! (20 sekundi)

Fudbal! (11 sekundi)

Matori! (12 sekundi)

Popodne! (11 sekundi)

Prave stvari! (12 sekundi)

Prijatelji! (14 sekundi)

Supruga! (11 sekundi)

Proizveden je i video spot "Da li imaš SIDU?" koji je pušten na medijskim sponzorima Studiju B i BK TV, a kuriozitet ove kampanje je činjenica da je spot pušten i u emisiji City televizije Pink :)

Kampanja "Pravo protiv SIDE" izvedena je kao projekat Studentskog parlamenta - odbora za zdravstvo, Studentske inicijative i Studentske asocijacije Medicinskog fakulteta, a koordinator kampanje je bio Oliver Dulić.

Projekat je podržao Fond za otvoreno društvo i JAZAS.

Kao model u spotu, na posteru i letku "Da li imaš SIDU?" pojavljuje se Milan Manojlović. Kampanju je organizovao i vodio Rastko Šejić.

 Subscribe to me on YouTube

Instagram LOGO

 

Logo Čini DOBRO - design: Zoran Mujbegović, title: Rastko Šejić

Hardwired magazine

 

Mulj.net - magazin popularne kulture