Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools

Navigation

You are here: Home / KAKO I KADA? / Knjiga pesama Milana Mumina "Fanatik"
01. 08. 1998. - 30. 10. 1998.
Beograd, Srbija

Knjiga pesama Milana Mumina "Fanatik"

Pesme koje je Milan Mumin napisao za band Lovehunters prevedene na srpski pod naslovom "Fanatik", to je bila prva knjiga u ediciji "Šta hoćeš" izdavačke kuće Aurora, koja na žalost nije zaživela.

Naslovna strana "Fanatik"

Ilustracija Koste Milovanovića za knjigu "Fanatik" koja se nekim čudom nije našla u knjizi.prijatelj i osnivač "Šta hoćeš"Sa izdavačkom kuća Autora, koju je kao urednik vodio Zoran Mujbegović, dogovoreno je stvaranje kola "Šta hoćeš", koje bi se bavilo modernom alternativnom kulturom. U planuje bilo izdavanje CD prezentacije modernog srpskog stripa, antologija srpske rock poezije, itd, ali izdavačka kuća nije zaživela. Izdata je samo jedna knjiga u ediciji Šta hoćeš, a to je knjiga pesama koje je Milan Mumin napisao za svoje Lovehunterse. Knjiga je rasprodata velikom brzinom, ali novac od prodaje nije uložen u nova izdanja kola. Knjigu je dizajnirao Zoran Mujbegović, a pesme je preveo Rastko Šejić.

Dvostrani letak, prelom: Mališa Vučković

Knjiga "Fanatik" je zvanično promovisana u okviru projekta "Kako se ti zoveš?" u CZKD 6. oktobra 1998. akustičnom koncertom Lovehuntersa, a na promociji je o knjizi govorio Peca Popović, rock kritičar.

Tekst koji je Peca Popović pripremio za promociju knjige "Fanatik" u okviru izvođenja akcije "Kako se ti zoveš?" u Paviljonu Veljković.

Knjiga je dalje promovisana i na Sajmu knjiga 1998, za koji je pored letka proizveden i poster edicije "Šta hoćeš", baziran na crtežu Koste Milovanovića.

Plakat kola "Šta hoćeš" u izdavačkoj kući Aurora - crtež: Kosta Milovanović; copy: Rastko Šejić; prelom: Mališa Vučković

 Subscribe to me on YouTube

Instagram LOGO

 

Logo Čini DOBRO - design: Zoran Mujbegović, title: Rastko Šejić

Hardwired magazine

 

Mulj.net - magazin popularne kulture